Imbracaminte din lana merinos foarte ieftina. Potrivită și pentru copii

Lana Merino s-a impus cu fermitate ca material funcțional în zona exterioară în ultimii ani. Pe lângă pionierii clasici precum Icebreaker, Ortovox și Devold, numeroase branduri tinere cuceresc și piața merino, inclusiv Super Natural, Smartwool, Mons Royale, Kari Traa.

Care sunt avantajele lânii merino în îmbrăcămintea de exterior?

Lana Merino este o materie primă regenerabilă, naturală și provine de la oaia Merino. Diferența față de alte tipuri de lână nouă constă în grosimea fibrelor: fibrele Merino sunt deosebit de fine și moi. Spre deosebire de lână „convențională”, nu se simt zgârieturi pe piele.

În plus, lâna merino – ca și lâna în general – are multe alte proprietăți pozitive: izolează foarte bine (chiar și atunci când este udă), transportă umezeala departe de corp, are proprietăți de neutralizare a mirosurilor și se autocurăță.

Îmbrăcămintea Merino este la fel de potrivită pentru utilizarea de zi cu zi ca și pentru sport. Ca îmbrăcăminte funcțională, este deosebit de potrivită pentru sporturile în care activitatea și fazele de odihnă alternează mai frecvent, de exemplu schiul. Dar, de asemenea, la schi, drumeții, alergare și ciclism, îmbrăcămintea merino previne răcirea și asigură o bună reglare a temperaturii.

Este, de asemenea, ideala pentru călătoriile în care nu puteți schimba atât de des îmbrăcămintea, deoarece depinde de greutate sau pentru că facilitățile de spălătorie sunt limitate. O cămașă din lână merino poate fi purtată câteva zile fără a-i speria pe colegii excursioniști cu mirosul de transpirație. Îmbrăcămintea Merino este, de asemenea, foarte ușor de îngrijit.

Lana Merino poate fi utilizată în lenjeria de corp funcțională (de exemplu, în lenjeria de schi ), dar și în straturi intermediare, cum ar fi jachete și pulovere din lână și chiar și în al treilea strat, cum ar fi Ortovox Guardian Shell, o jachetă hardshell și pantaloni cu laminare completă merino în interior (aici accesați raportul de testare al Ortovox Guardian Shell). Datorită proprietăților sale funcționale, lâna merino este de asemenea foarte des folosită în șosetele funcționale.

Mai ales când vine vorba de contactul direct cu pielea, sportivilor în aer liber le place să folosească lenjerie de corp din lână merino. În funcție de rezistența materialului, acesta poate oferi răcire în zilele calde de vară sau poate menține corpul cald la temperaturi înghețate. În plus, fibra naturală este excelentă de purtat.

Mulți producători nu mai oferă doar îmbrăcăminte fabricată din lână 100%, ci le amestecă cu fibre sintetice precum elastan, Lycra sau poliester. Acest lucru crește funcționalitatea materialului prin combinarea avantajelor fibrelor sintetice cu cele din lână merino.

De regulă, fibrele sintetice sunt utilizate pentru a face materialul mai durabil. De exemplu, o cantitate mică de elastan face ca țesătura să fie mai elastică și crește rezistența la rupere. În plus, fibrele merino-sintetice se usucă mai repede și îmbunătățesc transportul de umiditate .

Pe lângă fibrele sintetice, unii producători se bazează pe combinația de lână cu alte fibre naturale. Rewoolution, de exemplu, și-a dezvoltat propriul sistem de țesut (CompAct 3), care face ca materialul merino să fie deosebit de rezistent, elastic și moale.

Pentru straturile medii, cum ar fi puloverele și jachetele, Ortovox folosește poliesterul ca material exterior cu un strat de lână merino în interior, ceea ce face ca produsele sale din lână merino să fie robuste, inodore și transportă umiditatea.

O diferență în îmbrăcămintea merino este calitatea lânii folosite (inclusiv gradul de finețe al fibrei). Lâna merino de înaltă calitate are o senzație diferită de cea comparativ inferioară. Aspectul deosebit de fin și mătăsos al produselor merino de la Rewoolution trebuie subliniat în acest moment.

Brandul italian își sortează lâna manual și folosește doar cea mai bună calitate. Desigur, acest lucru are prețul său. În general, se poate spune: cu cât produsul este mai scump, cu atât este mai bună calitatea fibrelor.

Lana este o fibră naturală regenerabilă naturală și oferă multe avantaje față de îmbrăcămintea funcțională din fibre sintetice. Cu toate acestea, când vine vorba de originea merino, este important să vă asigurați că lâna provine din țări sau ferme care demonstrează că nu practică mulesing – o practică dureroasă pentru oi pentru a preveni infestarea cu paraziți.

Același lucru este valabil și aici: prețul permite să se tragă concluzii despre procesul de producție. Ar trebui să vizualizați produse merino ieftine pe piața cu scepticism; producătorii de mărci care acordă atenție calității și originii lânii sunt de preferat – și, de asemenea, iau o poziție în ceea ce privește mularea.

Imbrăcămintea din lână în general – nu trebuie spălată des. De regulă, este suficient dacă purtați pur și simplu haina, ideal în exterior, pe vreme umedă. Apoi, efectul de autocurățare al fibrei descrise mai sus are efect.

Când vine vorba de reglarea umezelii și a climatului corporal, de exemplu, cămășile merino dau clasă cu faptul că transportă umezeala departe de corp și se usucă rapid pe corp. De asemenea, lâna te încălzește chiar și atunci când este umedă, deoarece fibrele generează în mod activ căldură atunci când absorb umezeala.

Merino nu are nevoie de niciun tratament antimicrobian, adică este auto-curățat în mod natural și inhibă mirosurile și, prin urmare, trebuie spălat mai rar. Adesea este suficientă aerisire după purtare. Această lână specială este, de asemenea, foarte fină și moale și nu zgârie pielea – spre deosebire de lână cunoscută din șosetele tricotate manual ale bunicii. Cămășile Merino sunt, de asemenea, antistatice și elastice.

Fie că faceți o excursie de vară sau un tur de schi de iarnă: cu o cămașă din lână merino, de obicei nu veți greși niciodată. În funcție de zona de aplicare, este recomandabil să alegeți un material cu un amestec de fibre sintetice, cum ar fi poliesterul, pentru a crește durabilitatea cămășii și pentru a reduce absorbția umezelii.

De regulă, trebuie să spălați cămășile merino mai rar decât omologii lor sintetici. Acest lucru se datorează efectului de autocurățare al lânii. Dacă vă scoateți cămașa peste noapte, o puteți îmbrăca din nou a doua zi fără probleme și fără miros .

La un moment dat, totuși, trebuie să fie spălată și o cămașă merino. Acest lucru necesită un pic mai multă sensibilitate decât în ​​cazul colegului de sinteză: detergent normal (fără enzime), ciclu normal de spălare la maxim 30 până la 40 de grade la aproximativ 600 de rotații și NU balsam pe țesături.

Când vine vorba de sustenabilitate, avantajele Merino sunt clare: fibra naturală nu trebuie să fie produsă industrial, este foarte funcțională fără aditivi chimici și este 100% biodegradabilă.

Industria australiană a lânii, în special, este acuzată că își supune animalele la un tratament dureros pentru a preveni infestarea cu paraziți – așa-numita mulare.

Producătorii de îmbrăcăminte merino responsabili, pentru bunăstarea animalelor și conștienți de calitate se opun acestei practici controversate prin cumpărarea numai a lânii merino de la furnizori certificați care nu folosesc mulare. Majoritatea producătorilor de merino furnizează, de asemenea, informații despre standardele lor și originea lânii lor pe site-urile lor web.

Salopetă pentru femeie dintr-o singură piesă din lână

Lana One-Piece este un tovarăș fidel în lunile reci de iarnă. Compusă din 94% lână merino și șase procente poliamidă, o singură bucată asigură o funcție de reglare a temperaturii și umidității, astfel încât să vă simțiți întotdeauna plăcut de uscat. Proporția redusă de poliamidă conferă piesei unice rezistența necesară și asigură menținerea formei. Când îmbraci salopeta, se potrivește ca o mănușă.

Un adevărat must have pentru toți pasionații sporturilor de iarnă!

Cea mai bună cămașă din acest material

Houdini – unul dintre cele mai progresive branduri în ceea ce privește sustenabilitatea – nu numai că combină funcționalitatea și stilul cu această cămașă. Cămașa este confecționată din 60% lână și 40% lyocell. Conținutul de lyocell asigură senzația incredibil de moale și strălucirea subtilă. În plus, datorită conținutului de fibre sintetice, este stabil din punct de vedere dimensional, nu se uzează și nu se micșorează atunci când este spălat în mașina de spălat.

Lenjeria de corp funcțională trebuie să fie respirabilă și să se usuce rapid, să protejeze împotriva supraîncălzirii și a frigului și astfel să-i permită purtătorului să se bucure de un climat corporal plăcut în timpul tuturor activităților sportive și transpirate.

Există pe piață produse din fibre naturale și fibre sintetice, dintre care unele au avantaje diferite și susțin în mod propriu funcțiile menționate mai sus. Pentru a vă face mai ușor să decideți între gama largă de lenjerie de corp funcțională și straturi de bază, am reunit cele mai importante proprietăți ale fibrelor merino și sintetice.

Lana Merino este o lână fină și provine de la oi merino, dintre care majoritatea sunt originare din Australia, Noua Zeelandă sau Africa de Sud. Îmbrăcămintea din lână Merino vine într-o mare varietate de modele: de la 100% merino, cum ar fi lenjeria de corp funcțională de la Bergans, la țesături amestecate în combinație cu elastan, cum ar fi lenjeria de corp Icebreaker sau poliamidă, cum ar fi linia Expedition de la Devold. Aici avantajele lânii merino sunt combinate cu cele ale fibrelor sintetice.

Absorbția umezelii: Lâna atrage vaporii de apă și poate absorbi în jur de o treime din masa sa în umiditate, fără a se simți. În ciuda retenției de umiditate în interiorul fibrei, suprafața fibrei este hidrofugă, astfel încât materialul se simte uscat la atingere.

Miros: Lâna Merino are un efect antibacterian, bacteriilor le este greu să adere la fibrele de lână, motiv pentru care rufele nu dezvoltă un miros neplăcut chiar și după o perioadă extrem de lungă de uzură.

Fibrele sintetice pot fi practic împărțite în două tipuri. Există fibre artificiale fabricate din polimeri naturali care sunt prelucrate chimic. Acestea includ, de exemplu, fibre fabricate din celuloză, cum ar fi viscoza și modalul, din care sunt obținute, de obicei, țesături subțiri și mătăsoase.

Acestea sunt plăcute pe piele, dar mai puțin robuste. Al doilea grup este format din fibre sintetice pure realizate din polimeri sintetici precum poliamida și poliesterul. Lenjeria de corp funcțională sintetică constă de obicei din aceste două fibre sau țesături amestecate, adesea în combinație cu elastan. Mărci precum Patagonia sau Houdini folosesc poliester reciclat și procese de fabricație certificate bluesign pentru a-și face produsele mai ecologice.

Experiența noastră a arătat că lenjeria intimă merino este deosebit de potrivită pentru tururi mai lungi, deoarece rămâne inodoră chiar și după perioade lungi de purtare. Așadar, aveți nevoie de mai puține haine pentru a vă schimba și puteți economisi spațiu și greutate în bagaje.

În plus, lâna merino oferă un confort extraordinar la purtare datorită structurii sale fine din fibră și reglării foarte bune a temperaturii. Lenjeria intimă Merino este disponibilă în diferite grosimi, astfel încât nu trebuie să vă descurcați fără confortul merino în timpul verii. Selecția de îmbrăcăminte merino este acum copleșitoare.

Fibrele sintetice din lenjeria de corp funcțională, pe de altă parte, conving prin timpul lor rapid de uscare și rezistența ridicată la rupere și abraziune. Fibrele moi sunt deosebit de prietenoase cu pielea și garantează un nivel ridicat de confort. Tehnologiile speciale pot produce, de asemenea, efecte suplimentare, cum ar fi un efect de prevenire a mirosurilor sau un efect de răcire asupra pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *